Cinus & Lano

Instagram

Ze omschrijven zichzelf als ‘lyricale criminelen’ en echt waar: zoek zelf een betere synopsis voor Cinus & Lano? Dit duo gaat al een heel tijdje mee en maakte furore op de Limburgse podia dankzij hun sappige teksten en ‘grappige’ beats (eerlijk: ook wij hebben ‘grappige beat’ niet verzonnen, maar een zekere journalist beschreef het zo). Hun teksten barsten van de maatschappijkritiek en satire wordt niet geschuwd. Humor is hun sterkste wapen: vandaar dat ze hun genre ook omschrijven als cabarap. Hun rechterhand? Tec 7, aka Explore, aka ayo Andy! Zowel Lano als Tec 7 verdienden met Losco enig aanzien in het buitenland.

Na Genkse evergreens zoals ‘Alleen Sukkels Willen Mij Zijn’ en Belpop-klassieker ‘Soms Ben Ik Stout’ enkele jaren geleden, bleef het op muzikaal vlak een beetje stil rond dit duo.

Dankzij herwonnen inspiratie door gebundelde krachten bij het rapcollectief Goeie Jongens, gingen Cinus & Lano opnieuw aan de slag. ‘Circusaap’ en ‘Maak Me Wakker’ zijn hiervan het resultaat en oh boy, maak uw borst maar nat.

Horen & zien

Meer op:

goeie jongens op spotify
goeie jongens op apple music
goeie jongens op deezer