Goeie Jongens

Instagram

Goeie Jongens is een Limburgs hiphopcollectief dat in 2019 ontstond ter ere van 20 jaar Genkse hiphop. Jonge wolven en ervaren rotten deelden op Genk On Stage het podium voor een unieke en eenmalige performance. Door een overdonderend succes (meer dan 3.000 toeschouwers) besloot het collectief om door te zetten, met amper twee maanden later een show in de Marquee op Pukkelpop als gevolg. De kers op de taart volgde met een show met live band (met leden van Statue, The Sore Losers en Fornet) in een hopeloos uitverkochte Muziekodroom.

De honger naar meer kon nog moeilijk worden gestild en daarom besloot het collectief om ook voor het eerst tracks samen op te nemen. Een jaar na die legendarische show komen de Genkenaren op de proppen met een debuutalbum ‘Vliegtuigmodus’. Wellicht de grootste en belangrijkste Limburgse hiphopplaat in jaren. Het album bevat veertien tracks van evenveel rappers, met beats van Djalu, Explore, Polyte, Pepe Sanchez en Sinister.

Goeie Jongens is meer dan een groep. Het is een ambitieus collectief dat all round werkt, zoals BROCKHAMPTON, Odd Future en Wu-Tang Clan. Ze scouten jong talent, helpen elke solo-act met boekingen en brengen muziek onder het Goeie Jongens-label uit.

Goeie Jongens zijn: Don Luca, Tiewai, Zio io, PTR, Rian Snoeks, Aria, K-Nabio, Ricca, Chaz & Djalu, Cinus & Lano, Nupstr, Losco, DJ Baze, DJ Skpee, Ayby Cetin, Mattia Tedeschi, Lennart Janssen, Alessio di Turi, Patrick Dubois, Joren Knieper, Bert Anthonissen, Arnaud Wolters.

Horen & zien

Meer op:

goeie jongens op spotify
goeie jongens op apple music
goeie jongens op deezer