Nupstr

Instagram

Genkenaar Nupstr (Jonas Rosius) pikte rond de eeuwwisseling de mic op om hem nooit meer los te laten. Al luisterend naar idolen KRS-One, Extince, Brainpower, en de Wu-Tang Clan begon hij op z’n kamer op veertienjarige leeftijd te freestylen. Iets later begon hij ook effectief met het maken van tracks, toen nog op instrumentals. Het duurde niet lang voor Nupstr in groepen als ‘Zown’ en ‘Verdikt’ belande. Wat resulteerde in enkele albums, lovende reacties over het hele land en live optredens in Limburg en omstreken.

Nupstr profileerde zich echter op een ander vlak tot een held in de Vlaamse rapscene: hij was een begenadigd freestyler en kon op die manier op enkele mc battles hoge ogen gooien. Hij won bv. de Skillz battle in 2005, wat gezien werd als hét officieuze Vlaams kampioenschap in deze categorie. Hij kwam ook heel wat mensen tegen in deze tijd en daaruit groeiden enkele tracks en vriendschapsbanden. Ook zijn connectie met Genk bleef aanwezig: tracks met andere Goeie Jongens zoals Don Luca, Ikke (Onze Zaak), Tiewai en Ricca passeerden de revue.

In 2010 besloot Nupstr om de grote sprong te maken en te beginnen aan zijn debuutplaat. ‘Vooruitgang’ werd zo een feit en vele optredens volgden. Hij kreeg heel wat goeie reacties uit binnen- en buitenland – mede door de goede producties van Decay en Cozone. Bij dit album kwamen ook heel wat clips uit. Ook trad hij enkele jaren mee op als gastlid van de Phillibustas.

Na ‘Vooruitgang’ en ettelijke optredens werd het even stil rond Nupstr, maar hij pikte de draad rond 2012-2013 op met een deelname aan de Nekka-wedstrijd en Humo’s Rock Rally (met live band). In 2015 bracht hij de E.P. ‘Eindelijk’ uit en in 2018 het album ‘Zelfportret’.

Ookal is het weer even stil, Nupstr moet en zal muziek blijven maken voor iedereen die zijn muziek kan voelen, voor hemzelf en elke muziekliefhebber die het nodig heeft.

Horen & zien

Meer op:

goeie jongens op spotify
goeie jongens op apple music
goeie jongens op deezer